Varen ble lagt i handlekurven din!

Til betaling Fortsett å handle

Om oss

 

Fokus og Filosofi

LittXtra.no er et kommersielt prosjekt, men med et sterkt fokus på å bidra til å gi arbeid og inntekt for fattige mennesker på Filippinene. Vi kjøper varene våre av kvinnekooperativer i slummen, av små familiedrevne bedrifter og av unge talentfulle designere. Vi stiller krav til at arbeiderne skal ha gode arbeidsforhold, få gode lønnsbetingelser etter lokale forhold og at produksjonen skal skje på en miljøvennlig og bærekraftig måte.  

Kvinnekooperativene vi handler med engasjerer kvinner i slummen. Vi mener at den beste måten å hjelpe mennesker i slummen på er å gi opplæring og arbeid så de kan skaffe inntekt til å kunne forsørge sine egne familier og sende barna sine på skole. Dette gir dem verdighet og håp for en bedre fremtid for seg og sine barn.

Vi samarbeider med flere ulike kooperativer på Filippinene hvor kvinner (og noen menn) lager flotte vesker, smykker, bokser, rammer osv. av resirkulert materiale. De får betalt stykkpris for produktene de lager, men i tillegg deler kooperativet ut store deler av overskuddet til medlemmene ved årets slutt.  De fleste kvinnene jobber utfra sitt eget hjem slik at de samtidig kan ta seg av barna. For mange er dette eneste muligheten for å skaffe seg inntekt.

Det satses også mye på opplæring, design og kvalitetskontroll. Kooperativene holder seminarer og kurs for medlemmene. De har egne designere som står for produktdesignet.

Miljøgevinst blir det også ved at det brukes resirkulert materiale. Potetgullposer, juice-pakninger, telefonkataloger, ukeblader mm. forvandles til de flotteste produkter.

Vi har nær personlig kontakt med kooperativene og deres ledere. Slik har vi mulighet til å tilføre forretningskompetanse og gi råd og tilbakemeldinger som hjelper dem å utvikle seg og bli i stand til å samhandle med kunder fra andre land. For noen av dem er dette helt avgjørende for å komme videre i arbeidet. Andre kooperativer har drevet lenge og har ikke lenger slike behov.

  

Vi gir også råd om design. Ofte har man kjøpt ”fair trade” produkter for å være snill. Hos oss får du derimot flotte ting med ”riktige” farger og smakfullt design, og du kan handle med like god samvittighet! 

LUNDGAARD OF NORWAY 

”Lundgaard of Norway” produktene er håndlagde av talentfulle designere eller av små familieeide bedrifter på Filippinene med fokus på høy kvalitet og god design. Du finner ”Lundgaard of Norway”-merket på våre designervesker i jeans stoff, smykker i ekte natursten, skjerf, smykkeskjerf, en stor kolleksjon av smykkeskrin, klokkebokser og andre typer praktiske og fine bokser, pc-puter i kult design, mannekenger og smykkestativer, journaler med omslag i ekte skinn, album, scrap books rammer m.m. Vi har fokus på miljø og rettferdig handel også for våre designerprodukter. Vi er stolt av at vår smykkeleverandør har internasjonal "Fair trade"-sertifisering. 

 

Om littXtra.no 

littXtra.no er startet og drevet av meg; Hilde Lundgaard Grimstad, med god støtte og hjelp av familien. Jeg har alltid hatt hjerte for de fattige. Under vårt 3 årige opphold på Filippinene i perioden 2008-2011 knyttet jeg mange kontakter og så muligheten for å starte egen virksomhet og samtidig bidra til å skape et bedre liv for mange fattige i slummen i Manila.

Vi startet i august 2011 med "Åpent Hus" med salgsutstilling på Malterud gård i Vestre Toten, der vi innredet en stor kårleilighet til "gårdsbutikk". Dette var en suksess fra første dag. Folk strømmet til og har kommet tilbake gjentatte ganger med venninner, svigerinner, døtre, kollegaer.... Fokuset har vært å gi kundene "littxtra" ved å gi de velkomstdrink, gratis kaffe/servering og prat i salongen i tillegg til personlig service under shoppingen. 

I perioden september 2012 til januar 2014 hadde littXtra.no butikk på Skedsmo senter på Skedsmokorset. Vi valgte å ikke fornye leiekontrakten og fortsatte kun med nettbutikk og Åpent hus, samt salg gjennom andre butikker. Et utvalg av littXtra.no sine varer selges bl.a i gårdsbutikken ved Søsterkirkene på Gran og i Bente´s hjerte på Bøverbru. 

I august 2015 flyttet jeg tilbake til Manila for å bo der i nye 5 år. Nettbutikken drives som før og varene blir sendt ut fra lager i Norge. Salgsutstillingen "Åpent Hus" på Malterud gård så jeg meg nødt til å stenge, da det var litt krevende å drive den fra Manila. 

Hvorfor navnet littXtra.no?

Navnet valgte vi fordi vi tilbyr varer du ikke finner i andre butikker – de er littXtra.

Vi ønsker å være med å skape en litt bedre verden og et litt bedre liv for fattige mennesker på en miljøvennlig måte – gjøre littXtra

Når vi har invitert til ”Åpent Hus”  og salgsutstilling har kundene vært våre gjester. De har fått  velkomstdrink, personlig service, kaffe og prat i sofakroken. Vi har ønsket å skape en annerledes handleopplevelse – gi kundene littXtra.

Denne "reisen" har akkurat begynt og er et spennede eventyr, som vi ser gir positive ringvirkninger i de lokalsamfunnene vi støtter gjennom arbeidet vårt. 

Jeg har selv direkte kontakt med leverandørene våre på Filippinene og bestiller varer direkte fra dem, knytter nye kontakter og går på skattejakt etter nye spennende produkter jeg kan selge hjemme.

 Følg littXtra.no på bloggen littXtras verden, på Facebook.  

 "Din handel hos littXtra.no er med på å skape en litt bedre verden!

  Varm hilsen fra 

Hilde Lundgaard Grimstad